Profesori coordonatori: Mihaela Git și Marinela Pantea

Clubul eTwinning „Jean Monnet”

Misiune

În cadrul eTwinning, profesorii organizează și desfășoară activități cu elevi, online și față în față, alături de colegi din țările participante la programul Erasmus+. Ei participă la proiecte de colaborare, beneficiind de sprijinul mediului TwinSpace.

Organizațiile naționale de asistență sunt responsabile cu validarea utilizatorilor care doresc să devină eTwinneri, menținând astfel platforma sigură, asigură sprijin și îndrumare, precum și recunoașterea eforturilor depuse de profesori, prin intermediul Certificatelor naționale și europene de calitate.

Premiile naționale eTwinning se acordă anual, celor mai inovatoare proiecte. Proiectele excelente sunt recompensate cu premii eTwinning europene și devin parte a galeriei de proiecte.

Clubul eTwinning „Jean Monnet” invită elevii și profesorii să dezvolte proiecte interdisciplinare în colaborare  cu alte școli.

Obiective: dezvoltarea creativității și imaginației elevilor, a curiozității, a spiritului de căutare, investigație, dezvoltarea abilităților științifice, de colaborare și comunicare în limba engleză, utilizând IT.

În anul școlar 2022-2023 s-au derulat 5 proiecte : „GeoGebra Meets Art (Ge.M.A), „Growing  with Applied Mathematics Experiences” (G.A.M.E), „Easter Card Exchange”, „Eat Healthy, Smile to the Future” și „The password of LIFE: the GAME”.

„GeoGebra Meets Art” (Ge.M.A)

În acest proiect, elevii creează modele artistice, animații, cu ajutorul programului GeoGebra.  Ei fac schimb de idei pentru proiecte mici și lucrează la în echipe, de exemplu: postere, expoziție, calendar, e-cărți, filme.

Țări participante: Germania, R.Moldova, România, Polonia, Finlanda. Au participal 68 de elevi, din liceul nostru 14.

Profesor coordonator Mihaela Gîț

Growing with Applied Mathematics Experiences (G.A.M.E.)

Au participat 10 școli din 8 țări: Croația, Franța, Grecia, R. Moldova, Portugalia, România, Turcia, Italia. Din liceul nostru au participat 15 elevi, membri ai Clubului eTwinning „Jean Monnet”, din clasele 5-11.

Produs final: site-ul G.A.M.E

Profesor coordonator: Mihaela Gîț

Eat Healthy, Smile to the Future

În cadrul proiectului participă 3 țări, cu 13 membri profesori și peste 100 de elevi. Din cadrul liceului nostru participă clasa a IV-a A și elevi de la clasa a III-a A, alături de doamnele profesor Ileana Lăzărescu, Marinela Pantea și doamna învățător Mioara Drăgoiu.

Eath Healthy, Smile to the Future

Easter Cards Exchange

Proiect cu participanți din 6 țări, cu vărstă cuprinsă între 6 și 11 ani. Participă clasa a IV-a A, alături de doamna profesor Marinela Pantea și doamna învățător Mioara Drăgoiu.

The password of LIFE: the GAME

Prin proiectul nostru, vom arăta aspectele ușoare și distractive ale predării elementelor curriculare prin jocuri. Categoria de vârstă: 11-15 ani, iar reprezentanții României vor fi din cadrul Liceului Teoretic „Jean Monnet”, de la clasa a VII-a B, cu  profesor coordonator și fondator proiect: Marinela Pantea. Țări participante: Turcia, România, Italia (7 profesori, 46 elevi), perioada: martie-iunie 2023