Fii un om bun!

Dăruiește bunătate

Activități caritabile

Dăruiește bunătate!

Elevii LTJM dăruind

Bucuria de a ajuta

Cros Race For the Cure 2022, organizat de Fundația Renașterea – premiul pentru cea mai numeroasă echipă a unei unități școlare

Activități caritabile

1 Iunie 2022

1 Iunie trebuie să fie o zi fericită pentru toți copiii!
Peste 150 de punguțe cu cadouri pentru copii între 3 și 18 ani, însoțite de mesaje de încurajare și de prietenie, au plecat astăzi de la Liceul Teoretic Jean Monnet către familii nevoiașe, cu speranța de a le aduce copiilor zâmbetul pe buze.
Mulțumim pentru implicare elevilor, părinților acestora și profesorilor care i-au coordonat!
Mulțumim Hope Rescue Center pentru ajutorul dat în distribuirea cadourilor către cei care chiar au nevoie de ele!

 

 

 

24 martie 2021

PROGRAMUL EDUCAȚIONAL AJUNGEM MARI – VOLUNTARIAT

19 decembrie 2019

Ca în fiecare an, elevii și părinții Liceului Teoretic „Jean Monnet”, au încercat să aducă zâmbete în cutii (hăinuțe, jucării, dulciuri, rechizite) pentru câteva familii Ștefănești -Ilfov care se afla în grija Asociației Hope Rescue Center. Felicitări catedrei de educație fizică pentru mobilizare!

Mulțumim tuturor pentru implicare!

In imaginile de mai jos:

Marea Voluntariadă 2019-2020!

Liceul Teoretic „Jean Monnet” câștigător în luna octombrie!

Ne informăm, reciclăm și economisim în continuare pentru a putea candida la titlul de „Școală Ecologică”

 

Tineri pentru tineri

Participarea reprezentanților Liceului Teoretic Jean Monnet la acțiunile Fundației „Tineri pentru tineri”. Radu Artiom este voluntar al Fundației, astfel că a susținut un atelier în cadrul activităților din data de  13.11.2015, la care au participat : prof. Lidia Guțu (consilier educativ) și elevele: Rosse Stan (XI A – președintele C.Ș.E.), Ana Păun (XI A), Manuela Vișan (X C), Alexandra Bedregiuc (IX E).

Campania Vieți Împletite

Participă la Campania VIEȚI ÎMPLETITE și fă o donație pentru o cauză nobilă: crearea de peruci din păr natural pentru femeile diagnosticate cu cancer.

În România, din femei este diagnosticată cu cancer de sân în fiecare an. Din păcate, tratamentele împotriva cancerului determină pierderea părului și conduc la scăderea încrederii în sine a pacientei oncologice. O peruca de par natural devine o necesitate, într-o perioada delicată a vieții acestor femei.

Click AICI pentru pagina FB.

Campania Zâmbet de Crăciun

Campania Zâmbet de Crăciun își propune strângerea de jucării și rechizite pentru copii de la Școala Gimnazială Ferdinand I, copii foarte buni la învățătură dar mai putin norocoși în plan material.
Donațiile vor fi ridicate luni, 16 decembrie.

Happy Run

Fundația Renașterea a organizat pe 7 iunie prima ediție a Happy Run! – Race for the Cure Romania, cea mai renumită cursă dedicată prevenției cancerului de sân din lume.
Evenimentul s-a desfășurat sub Patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea Bucharest Running Club, a Societății Naționale de Cruce Roșie din România și a Comitetului Olimpic Român.

Câștigătorii la competiția între echipe au fost următorii: Cea mai numeroasă echipă a unei ambasade – Echipa Italiei (67 membri), Cea mai numeroasă echipă Licee – Echipa Jean Monnet (110 membri), Cea mai numeroasă echipă a unei companii, dar și Cea mai inimoasa echipă – Catena (80 membri).

Asociației “Părinții și Cadrele Didactice pentru Liceul Jean Monnet”

Dragi părinţi,

În apropierea venirii Crăciunului, membrii Asociației “Părinții și Cadrele Didactice pentru Liceul Jean Monnet”, vă provocăm să participați  alături de noi la tradiționalul proiect social ”Sunt copil, dar mă implic”, derulat de catre liceul nostru in aceasta perioada a anului, proiect devenit deja tradiție.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, se vor desfășura două acțiuni de amploare la care vă invităm să luați parte alături de copii: “Bradul dorințelor” și ”Cine are bătrâni, să-I prețuiască!”

In cadrul celor 2 actiuni, toti elevii nostri vor avea oportunitatea de a se implica in mod activ, incepand de la stragerea fondurilor necesare, pana la organizarea logistica a acestora si culminand cu inmanarea cadourilor pentru cei mai putin norocosi dintre noi.

Astfel, pentru “Bradul Dorintelor” am primit scrisorile fiecarui copil de la orfelinat. Scrisorile au fost distribuite cate una pentru fiecare clasa, iar elevii nostri pot participa donand fonduri in vederea strangerii sumei necesare pentru indeplinirea dorintei unui copil. Pentru a-i introduce in atmosfera magica a Craciunului, in ziua de 18 decembrie 2014, la ora 12.00, în Sala de festivitati a liceului, vom participa cu bucurie la primirea copiilor de la orfelinat. Elevii nostri se vor transforma in mesagerii lui Mos Craciun si vor inmana cadouri tuturor copiilor-oaspeti, in jurul bradului, special decorat pentru aceasta ocazie.

Nu îi uităm nici pe cei in vârstă, respectiv bătrânii de la azilul Pasărea, pentru care pregășim daruri tot in aceste zile. Astfel, vom cumpara cozonaci, șosete, fulare,obiecte de igienă personală, in incercarea de a le aduce puțină speranță și bucurie in ochii mult prea triști. Fondurile pentru aceasta acțiune vor fi adunate cu o urna mobila în zilele de 15, 16, 17 și 18 decembrie, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să cumpărăm cele necesare acestei acțiuni. In cazul in care exista suflete generoase care doresc si pot sa faca o donație mai mare pentru aceasta acțiune, vă incurajam sa ne dați de veste.

Fie ca vor oferi cadouri copiilor de la Centrul de primire Pinocchio sau vor da o mână de ajutor prin cumpărarea unor bunuri de strictă necesitate bătrânilor din azilul Pasărea, elevii nostri vor fi in aceasta perioada alaturi de cei mai putin norocosi. Nici noi, parintii, nu vom pierde oportunitatea de a-i invata pe copiii nostri ca generozitatea este cel mai de pret dar al Craciunului, astfel incat ii vom incuraja sa participe la aceste actiuni. Speram ca si dvs sa fiti alaturi de noi, atat prin sustinerea acestor proiecte in cadrul claselor pe care le reprezentati, cat si prin initierea strangerii fondurilor necesare in vederea achizitionarii cadourilor pentru cele 2 actiuni.

Pe langa aceste actiuni sociale, avem in derulare tot in aceasta saptamana, un concurs de talente pentru care suntem gazde. Copii din toate clasele liceului, dar si profesori vor veni in “casa noastra”, astfel ca ii vom primi cu bucurie pe cei care doresc sa ne treaca pragul, cu speranta ca elevii nostri vor obtine, ca in fiecare an, premii deosebite.

Speram ca in proiectele din aceasta saptamana sa adunam cat mai multi voluntari din toate clasele, iar participarea fiecaruia dintre copiii nostri minunati sa fie un dar mai special oferit celor care sunt singuri si tristi in aceasta perioada a anului. Noi parintii, ii putem sustine si incuraja sa se implice, oferindu-le astfel o poveste de viata cu un mesaj-cadou: sa fim generosi cu cei mai putini norocosi decat noi, acesta fiind unul dintre sentimentele traite cel mai intens in aceasta perioada.

Cu siguranta vom impartasi cu dvs momente surprinse de aparatul foto pe parcursul celor 2 actiuni, pozele urmand a fi postate pe Pagina oficiala de Facebook a liceului Jean Monnet.

Va multumim tuturor pentru implicare si vă dorim “Crăciun Fericit!”.

P.S. Reamintesc celor care au optat pentru a deveni membri ai Asociatiei “Parintii si Cadrele Didactice pentru Liceul Jean Monnet” ca trebuie achitata cotizatia anuala in valoare de 100 RON.

Diferite opțiuni prin care poți face o faptă bună.

Happy Run

Spectacole caritabile

Sunt copil, dar mă implic!

Stop Bullying

Parteneriat cu Europe Direct

Parteneriat cu diferite ONG-uri

„Nu poți răsplăti bunătatea. Poți doar, la rându-ți să fii bun cândva, undeva, pe parcursul vieții.”

Anne Morrow Lindbergh