Examenele DELF

Diplôme d'études de langue française

DELF - A1 | A2 | B1 | B2

Sunt diplome care certifică nivelul de limba franceză, diplome create și eliberate de statul francez special pentru elevii din liceele acelor țări care au semnat convenții cu France Éducation International de la Sèvres pentru astfel de certificări lingvistice.

DELF Elev A1, A2, B1, B2 fac parte din seria diplomelor DELF eliberate de Ministerul Educației Naționale din Franța. Valorizează competențele de limba franceză ale adolescenților, din gimnaziu și până la liceu. Sunt recunoscute pe plan internațional și acceptate de universitățile și școlile superioare din țările francofone precum și de angajatori. Diplomele sunt recunoscute și de Ministerul Educației Naționale din România, nivelurile B1 și B2 echivalând probele de la examenul de bacalaureat.

Niveluri

DELF A1

Niveau «découverte»

_ _ _

DELF B2

Niveau «avancé»

_ _ _

DELF A2

Niveau «survie»

_ _ _

DALF C1

Niveau «autonome»

_ _ _

DELF B1

Niveau «seuil»

_ _ _

DALF C2

Niveau «maîtrise»

_ _ _

Următoarea sesiune DELF va avea loc în zilele de 21 și 22 mai 2022.

Perioada de înscriere: 28 martie – 5 mai 2022

Examene DELF/ DALF

Institutul Francez din România –  singurul centru din România abilitat să acorde diplomele de franceză DELF/DALF, recunoscute la nivel internațional – este centru național de gestiune a diplomelor și certificărilor franceze oficiale și dispune de o rețea de centre de examinare pe tot teritoriul țării.
Diploma de Studii de Limba Franceză (DELF) şi Diploma Aprofundată de Limba Franceză (DALF) sunt diplome oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză ale candidaţilor străini.
DELF: pentru validarea competenţelor de nivel elementar sau intermediar
DALF: pentru validarea competenţelor de nivel avansat

Evaluarea este un element esențial al unei formări. De-a lungul dezvoltării personale sau profesionale este recomandată validarea cunoștințelor lingvistice.