Growing with Applied Mathematics Experiences (G.A.M.E)

Profesor coordonator Mihaela Git

Matematica a fost un instrument util pentru omenire din cele mai vechi timpuri. Matematica este știința creativă, fără de care nu am avea astăzi acces la internet, telefoane, televizoare etc., așa că trebuie să îi fim recunoscători, să o descoperim și să o folosim. Matematica este folosită în viața de zi cu zi. Dorim să motivăm elevii în învățarea creativă a matematicii și aplicarea acesteia în  contexte variate.

Proiectul eTwinning „Growing with Applied Mathematics Experiences (G.A.M.E.) a avut potențialul de a aduce inovarea în procesul educational prin utilizarea matematicii aplicate într-un mod interactiv și interesant. Acest proiect a oferit elevilor oportunitatea de a experimenta și a aplica concepte matematice într-un context real, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor matematice și a gândirii critice.

Din punct de vedere educativ, am urmărit dezvoltarea autonomiei elevilor și a ușurinței de a face față situațiilor care implică matematica în cariera școlară și în viața cotidiană; de asemenea am dorit dezvoltarea încrederii lor în propriile abilități și cunoștințe matematice pentru a-i deprinde să lucreze, fie prin cercetare individuală dar, mai ales, în echipă.

Prin intermediul activităților, elevii au învățat cum să utilizeze matematica în diverse contexte aplicative, ca: Statistica, Geometria și Trigonometria în viața reală, Simetria, Code week, Games.

Produsul final este site-ul GAME  https://gameetwinningproject.wordpress.com/

Exemple de activități

Trigonometry in real life by MIHAELA GÎŢ

GAME OF STEAM by MIHAELA GÎŢ

Activitati – Clubul eTwinning, ianuarie by MIHAELA GÎŢ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x