Anul European al Tineretului, 2022, a fost pentru Liceul Teoretic „Jean Monnet” un prilej „pentru o redresare circulară și verde”, în timp ce anul 2023 este Anul European al Competențelor, ceea ce ne-a impulsionat să continuăm pe zona de reciclare.
În acești doi ani, am implementat Campania „Capace cu suflet, de la oameni cu suflet”, desfășurată în cadrul Programului E.P.A.S. – Școli ambasador ale Parlamentului European, bazându-ne pe multe componente importante, cum ar fi reciclarea, economia circulară, Corpul European de Solidaritate și Pactul Verde European realizând, astfel, un parteneriat între liceu și Asociația CAPACE CU SUFLET, cu sediul social în Cluj-Napoca.
Toată materia primă (capacele din plastic de tipul PP sau HDPE) a fost depozitată în laboratorul de fizică, devenind astfel „Laboratorul Reciclării”. Acesta a fost mereu deschis pentru cei care aduceau ceea ce au colectat sau pentru cei care doreau să participe activ, oferind o mână de ajutor la sortarea capacelor.
Într-o comunitate de aproximativ 2052 persoane s-au implicat: aproximativ 1400 elevi, cadre didactice și personal didactic auxiliar, în jur de 90, dar și comunitatea locală, prin implicarea părinților, aproximativ 560.
Din punct de vedere sustenabil, reciclarea este și trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, aceasta fiind o componentă esențială pentru un mediu curat. Prin colectarea capacelor, putem veni în ajutorul mai multor cazuri sociale.
Acest proiect a fost coordonat de doamna profesor Mihaela Vâjâitu și de eleva Ana-Ștefania Diță (clasa a XII-a A), care au organizat “maratonul reciclării”, precum și diferite conferințe, pentru ca tinerii să conștientizeze problemele de mediu și importanța reciclării selective.
Suntem fericiți că în acest an școlar am realizat un nou record la care și-au adus aportul și clasele din ciclul primar.
Mulțumim pe aceasta cale, tuturor celor care s-au implicat, de la profesori, elevi, părinți, până la voluntarul din sectorul 1, care a preluat toată cantitatea colectată!

Pentru a putea vizualiza colajul nostru, vă invităm să apăsați AICI!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x