Hai, echipa „Jean Monnet”!

Sport

SPORTS LEGENDS OF THE PAST – proiect la care participă elevi de la clasa a IX-a D, în parteneriat cu alte țări: Turcia, Portugalia, Italia, Armenia

SPORTS LEGENDS OF THE PAST – profesor PANTEA MARINELA (educație fizică și sport)

Proiectul SPORTS LEGENDS OF THE PAST este un proiect internațional eTwinning și are ca durată 3 luni și jumătate, cu începere în luna martie 2021 și cu finalizare în luna iunie 2021. Sunt membru în acest proiect ca reprezentant oficial al Liceului Teoretic Jean Monnet, alături de participanți din Italia, Portugalia, Armenia și Turcia

Tema – Ideea acestui proiect este de a face un sondaj al personalităților legate de sport, care s-au remarcat în performanța activității lor. Acest sondaj va fi realizat de mai multe grupuri de studenți și va acoperi diferite modalități. Prin această cercetare, studenții vor cunoaște mai bine personalitățile sportive din regiunea lor, care s-au remarcat în diferite sporturi. După definirea grupurilor și alegerea modalităților, studenții fac o cercetare cu privire la personalitățile sportive. Toți elevii vor avea o personalitate diferită. După această fază, elevii vor realiza o fișă de caracterizare pentru sportivi.

Proces de lucru

Martie – pregătirea grupurilor, distribuirea modalităților pe grupuri, selecția personalităților. Concurs

de sigle.

Aprilie – lucrare de cercetare, organizare a muncii

Mai și iunie – Prezentarea lucrărilor către comunitatea educațională printr-o expoziție în biblioteca

școlii, precum și în spațiile municipale (facebook, blog, Instagram, Website)

Rezultate așteptate

* Tendința elevilor către utilizarea unei limbi străine .

* Valoarea respectării diferențelor va fi câștigată prin interacțiunea interculturală.

* Dobândirea abilităților de competență tehnologică.

 

Upcoming Events

There're no item that match your search criteria. Please try again with different keywords.

Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare. 

Muhamed Ali

ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR 28 septembrie 2018 EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY

 În data de vineri, 28 septembrie 2018,  cu sprijinul direcțiunii unității noastre de învațământ (doamnele profesoare CODREANU TUDORIȚA-director prim si RĂDUCANU DIANA-director adjunct) , catedra de educatie fizică (prof.membri:  ION MARINELA,PREDICA MARIANA, PASCAL MARA, GATEJ SIMONA) împreună cu doamna profesor pentru învățământ primar Rotaru Finica (clasa a III-a A) au organizat o serie de jocuri de mișcare și activități sportive, pentru a promova și susține beneficiile acțiunilor motrice asupra întregi stări funcționale și mentale a participanților de orice vârstă.

Doamnele profesoare PANAIT ALEXANDRA (de la Liceul Teoretic George Calinescu-baschet băieți liceu) si TEODORESCU DOINA (de la Colegiul National I.L.Caragiale-fotbal băieți gimnaziu) au răspuns pozitiv la invitațiile noastre, împărtășind, astfel, bucuria noastră și a elevilor de a face parte din categoria tuturor participanților la un astfel de eveniment de nivel European.

Programul s-a desfășurat astfel:

  • (pe terenul exterior):

–  de la 09.45-10.20 meci de fotbal, clasele a IX-a C – a IX-a D (a IX-a X)

– de la 10.25-11.00 meci de fotbal, clasele a IX-a B – a IX-a E (a IX-a Y)

– de la 10.00-11.00 ștafete și jocuri de mișcare (clasa a III-a A- 31 elevi)(doamna profesor pentru învățământ primar Finica Rotaru)

– de la ora 11.00-11.40 meci de fotbal (băieți-gimnaziu) Liceul Teoretic „Jean Monnet” – C.N.I.L.C

(doamna profesor Doina Teodorescu)

– de la 11.45-12.30 meci de fotbal intre echipele a IX-a X și a IX-a Y cu desemnarea echipei câștigătoare

  • (în sala de baschet):

– de la 10.00 la 11.00 meci de baschet între echipa reprezentativă  a liceului Liceul Teoretic „Jean Monnet” (17  băieți) cu echipa reprezentativă de baschet băieți-liceu George Călinescu ( 12 băieți).

Mulțumim tuturor participanților și celor care au răspuns cu prezența și implicarea practica la ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR .

*Persoanele angrenate în organizarea evenimentelor: CODREANU TUDORIȚA, RĂDUCANU DIANA, ION MARINELA, PREDICA MARIANA, PASCAL MARA, GATEJ SIMONA, ROTARU FINICA, PANAIT ALEXANDRA, TEODORESCU DOINA.

*Numărul total de participanți la evenimentele din școală: 102 elevi (clasele a III- a și IX-XII, fete și băieți) și 9 profesori.

#ESSD #BeActive #FRSPT