Let’s do it, Romania !

 Peste 200 000 de oameni au participat la o actiune de voluntariat in data de 25 septembrie 2010.

Printre acestia  s-au numarat si 53 de elevi din liceul nostru, de la clasele 8 C, 9 D, 10 C, 10 D, 11 A, 11 C, 12 D si 12 E, insotiti de cinci profesori, Mona Palada, Raluca Matei, Adina Nastasie, Simona Tanase si Adrian Neagoe.

Scopul declarat a fost curatarea spatiilor naturale verzi din toata tara, dar, de fapt, proiectul a vizat si sensibilizarea opiniei publice in ceea ce priveste poluarea mediului inconjurator.

Aceata campanie a avut mai multe etape, prima a constat in alcatuirea unei harti a gunoaielor, apoi a urmat alocarea gramezilor deseurilor catre diferitele grupuri de voluntari, totul culminand in ziua de 25 septembrie, cand a fost realizata curatenia propriu-zisa.

Organizarea nu a fost lipsita de dificultati, dar cei implicati au dovedit mult entuziasm, iar ziua de sambata a constituit un real succes, devenind cea mai mare campanie sociala a anului 2010, dupa cum puteti constata si pe site-ul http://www.letsdoitromania.ro.

Grupul nostru vesel a contribuit si el, rezultatele vizibile fiind cei peste 300 de saci de gunoi adunati. Rezultatele mai putin vizibile au constat in modificarea atitudinii fata de aceasta problema care ne afecteaza pe toti in egala masura.

Surprinzatoare, dar placuta, a fost implicarea unui numar atat de mare de elevi, in ciuda faptului ca unii au probleme medicale deosebite.

 

Si, inca o data, elevii nostri au dovedit ca se poate ! Felicitari si asteptam noutati despre celelalte proiecte ale voastre !!!